Мика Зайкова отнесе властта: Мерките не са нито антиинфлационни, нито антикризисни

Бившият депутат от ИТН и икономически експерт Мика Зайкова буквално отнесе властта.

Икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели. Това заяви тя пред bTV.

По думите й единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС. Тя обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 година.

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава. А освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, посъветва Зайкова.

По думите на Зайкова

държавата трябва да помогне на бизнеса

като например не налага данък върху реинвестираната печалба в нови технологии.

„Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза предупреди Мика Зайкова.

Според депутата от „Демократична България“ Георги Ганев новият праг за регистрация по ДДС ще засегне приходите от този данък в бюджета,

в зависимост от това колко филми ще се регистрират.

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той друга идея на политическата си формация. Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.

Тома Биков: Мерките на правителството няма да решат съществените  въпроси

- реклама -