Мик Шумахер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мик Шумахер стана шампион във Формула 2

Мик Шумахер триумфира с титлата във Формула 2, въпреки че завърши едва 18-и в последната надпревара за сезона в Бахрейн. Претендентът за титлата Калъм Илот обаче не съумя да се възползва от този факт. Британецът завърши десети, което не беше достатъчно да изпревари Мик Шумарех. В крайното класиране синът на Михаел Шумахер финишира с 215 точки, а Илот – с 201. На трета позиция се нареди Юки Цунода с 200 точки. Цунода завърши втори в Бахрейн, изпреварен само от индиеца Джехан Дарувала.

„Все още не мога да осъзная факта, че съм шампион. Може би ще ми трябват още няколко дни. Дължа титлата на отбора. Но щеше да е много по-добре, ако днес се бяхме представители силно. Но все пак си мисля, че след време ще се помни само титлата“, каза пилотът на Према.

Мик Шумахер започна силно, но изхаби гумите си много бързо. Влизането в пита му костваше много време, което той не успя да навакса. Все пак той записа най-бърза обиколка.

По-рано тази седмица стана ясно, че от следващия сезон Шумахер-младши ще пилотира в Хаас във Формула 1. Негов съотборник ще бъде Никита Мазепин, който завърши пети във Формула 2. Цунода също е на път към Формула 1. Очаква се той да подпише с Алфа Таури, макар че това все още не е потвърдено официално.

- реклама -