Мик Джагър, Джони Деп, Бруно Марс и десетки звезди в София за римейк на Live Aid`85
Мик Джагър, Джони Деп, Бруно Марс и десетки звезди в София за римейк на Live Aid`85

Мик Джагър, Джони Деп, Бруно Марс и десетки звезди в София за римейк на Live Aid`85

Мик Джагър, Джони Деп, Бруно Марс и десетки звезди в София за римейк на Live Aid`85. Този „Изключителен мегаконцерт“ на Националния стадион „Васил Левски“ готви през октомври фондация „Мир за теб, мир за мен“.

„31 години след прочутия Live Aid`85 – концерт на стадион „Уембли“ в подкрепа на децата в Африка, София ще е домакин на събитие от същия ранг“, пише в покана за пресконференция за събитието. В нея ще участва и световноизвестният продуцент, а от 2012 г. музикален директор на ООН – Робин Ди Маджио. Той е ангажиран от организаторите на концерта.

„Българската столица ще събере музикални легенди от цял свят и холивудски звезди, които ще се включат в 10-часов световен благотворителен концерт“, пише още в съобщението.

Режисьорът Живко Ботев, който е основният организатор, не пожела да разкрие подробности за това с кои звезди се преговаря преди пресконференцията. Освен това при организиране на такива мащабни събития трябва да се пази тайна до последния момент, за да не се провалят преговорите.

Грандиозният проект е подкрепен от ООН и други международни организации.

Освен световни музикални и холивудски звезди на стадиона в Борисовата градина ще можем да видим и световноизвестни спортисти.

Разследване на Дневник

Въпреки че от офиса на Българския червен кръст разпратиха съобщението на „Мир за теб, мир за мен“ с поканата, те все още не се ангажират официално с подкрепата си. Разговори са водени и с българското представителство на Върховния комисариат за бежанците на ООН (ВКБООН), които евентуално да се занимават с разпределянето на събраните суми от благотворителната акция. „Получили сме писмо за намеренията им, но не са уточнявани детайлите и не сме се ангажирали с подкрепа“, коментира говорителят на ВКБООН в България.

При срещите си с представителите на международните организации Ботев е показал писмо, подписано от генералния директор на ЮНЕСКО – Ирина Бокова, което обаче е било твърде общо и не съдържало ясно потвърждение, че тя ще е патрон на повторението на легендарното събитие. Това е едната причина за въздържането на ВКБООН и БЧК. Другата е, че при първите срещи на Ботев с него е бил Марчело Джотолов, който е представен като член на ръководството на фондацията. Човек със същото име е един от обвиняемите по мегаделото „Октопод“ заедно с Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов и Янко Попов.

От писмата за намерения, с които фондацията търси подкрепа за римейка на мащабния концерт, става ясно, че звездите няма да кацнат в София без пари.

Преговори се водят с телевизии за живото предаване на концерта и дори вече са поръчани рекламни тениски, които да се продават. В официалната документация се споменават имената на Мик Джагър, който е пял на оригиналното събитие през 1985 г. от Филаделфия в САЩ в дует с покойния Дейвид Боуи, който е бил на „Уембли“ в Лондон. В списъка със звездите, с които „се преговаря“, според източници на „Дневник“ са Мик Джагър, „Йигълс“, Род Стюарт, Слаш и „Тото“. От холивудските звезди в писмата се споменават Леонардо Ди Каприо, Антонио Бандерас и др.

История

Live Aid се състоя паралелно на стадионите „Уембли“ в Лондон и „Джон Ф. Кенеди“ във Филаделфия на 13 юли 1985 г. Съпровождащи концерти има в Съветския съюз, Япония, Австрия, Австралия и Западна Германия, като това е било най-голямото пряко телевизионно предаване чрез сателит в историята. Гледано е от 1.9 милиарда души в 150 държави.

- реклама -