Борислав Михайлов

Михайлов: Младенов да не говори, БФС помогна два пъти на ЦСКА

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че поне два пъти в последните години е помогнал на ЦСКА. Думите му са от интервю пред БНТ. Те идват в отговор на критиките от страна на треньора на ЦСКА-София Стойчо Младенов. Наскоро той заяви, че в последните 15 години има реваншизъм от БФС към клуба. Червените издигнаха кандидатурата на Димитър Бербатов на скорошния конгрес на БФС.

Михайлов обясни за два случая на помощ за ЦСКА – създаването на новия формат на първенството през 2016 г., когато ЦСКА-София влезе като нов клуб след юридическото преобразуване с участието на Литекс и Чавдар Етрополе, както и допускането на клуба до евротурнирите.

„Много от тези 15 години Стойчо Младенов е бил в различни държави, някои от които си е тръгвал без да разберат феновете, за да може да излезе от държавата. На Младенов мога да му кажа лично, че БФС на два пъти е взимал активно участие в проблемите на ЦСКА с лицензирането и с отношенията им към УЕФА. И двата пъти са били в полза на ЦСКА. По-рано УЕФА им даде възможност да играят в турнирите. Преди това – за направата на изцяло нов формат на първенството“, каза Михайлов.

Той призова Младенов да не говори против БФС и да не нагнетява напрежение. „Стойчо Младенов е сериозен човек, аз го уважавам, играли сме заедно на световното първенство в Мексико през 1986 г. Нека да не се изказва така, защото хората го харесват, феновете на ЦСКА го харесват. Няма нужда да вкарва такава антиемоция срещу футболния съюз, защото това, което казва, не е вярно“, добави президентът на БФС.

- реклама -