Михаил Миков: Изваждането на Станишев от евролистата беше самоцел за Нинова

Членът на националния съвет на БСП Михаил Миков определи като „самоцел“ на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от евролистата на левицата. Бившият лидер на червените заяви това пред БНТ. Според Миков на последния национален съвет тя уверила членовете на съвета, че БСП ще остане в Партията на европейските социалисти, чийто лидер е именно Станишев.

За Миков войната срещу Станишев и желанието на Нинова той на всяка цена да не е в листата, са ненужни и не дават добавена стойност на БСП.

„Страхувам се, че става въпрос за някакви лични неща.“

По думите на Миков афиширани евроскептици в листата на БСП няма, но присъстват „БСП критици“, визирайки Иво Христов – шеф на кабинета на президента, който преди време отправяше критики към левицата.

Според бившия лидер на БСП председателят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, тъй като „поне 15 от 17-те кандидати са предложени от нея“. След като предложената от нея листа беше пренаредена и Станишев беше включен, Нинова заяви, че не носи отговорност за резултата на вота.

Като „пълни глупости“ Миков определи спекулациите, че някога Корнелия Нинова му е предлагала пари, за да се откаже от лидерското място на партията.

- реклама -