Михаела Филева Гласът на България

Михаела Филева: Надявам се в моя отбор да е победителят в „Гласът на България“

Михаела Филева ще седне за първи път в стола на треньорите в „Гласът на България“. Най-успешният музикален формат започва на 24 февруари, в 20 часа. Освен това, младата звезда подготвя първия си голям концерт в НДК. Как успява да лавира между ангажиментите си, какви са очакванията й от треньорския пост и какво е най-важното според нея, за да си успешен музикант – вижте какво мисли Михаела Филева дни преди старта на предаването по бТВ.

Къде те намирам, какво правиш в момента?

Точно след малко излизам за репетиция, защото навярно знаете, че ми предстои голям концерт в НДК. Почти цялото ми ежедневие е подчинено на това събитие и на „Гласът“. С целия екип се подготвяме с голямо старание и отдаденост – дните минават в музикални и танцови репетиции, в спорт и поддържане на формата. Искам да подаря наистина готино музикално преживяване за хората, които ще изберат да бъдат там.

Как успяваш да си вечно усмихната и жизнерадостна?

Не точно през цялото време 🙂 Просто поводите, поради които се виждам с хората, са свързани с музиката, а музиката винаги много ме усмихва.

Иван Лечев каза по-рано за нас, че истински се страхува от теб като ментор в „Гласът на България“… Има ли за какво да се плаши?

Не мисля, особено той, имайки предвид, че е двукратен победител, два пъти сложи короната и с Ния и с Радко. По-скоро ние сме тези, които трябва да се притесняваме.

Какво очакваш от участниците и смяташ ли, че новата звезда на България ще е ТВОЯ?

Със сигурност знам, че много старателно ще избирам хората, които ще бъдат в моя отбор. Наистина искам да имам възможността да работя с талантливи хора, които истински обичат музиката, защото това е най-важното. Аз, като човек, който е бил от другата страна, много добре знам как да разпознавам артиста, който има потенциал да продължи напред след това, без значение какво ще се случи с него в предаването.

Защото най-важната мотивация е любовта към музиката. „Гласът на България“ само по себе си е предаването за музиканти, където основното качество, което се търси най-вече, е гласът! Така че аз това ще търся и оттам нататък се надявам публиката да хареса избора ми и да избере някой от певците, които ще останат в отбора ми след моя подбор и ще стартират на големите концерти на живо, да бъде един от разпознаваемите и харесвани артисти, а защо не и победител във формата.

Ти самата „изгря“ от друг музикален формат. Смяташ ли, че това е начинът за пробив на младите в големия шоубизнес?

Вярвам, че няма правила за това как нещата трябва да се случат, няма точни формули, всичко е строго индивидуално. „Гласът на България“ дава невероятен трамплин, защото имаш възможността седмици наред да бъдеш в домовете на хората, на всеки един българин, който е избрал да гледа това предаване. А ние вече знаем, че „Гласът“ има толкова висок рейтинг и затова буквално за няколко месеца ставаш разпознаваем артист – с тембъра си, с поведението си, с характера си, и това е невероятен подарък за всеки творец.

И това е големият смисъл в това да се участва в такива риалитита. За един млад артист възможността да работи с професионалисти, с едни от най-добрите телевизионери в страната, е начин да се превърне в музикант на следващо ниво. И това е голям подарък! Тези предавания не са само за слава, а възможност да учиш и да сбъдваш мечтите си. А за мен като треньор това е невероятно щастие да се зараждам и отново и отново да се срещам с хора, които обичат музиката.

Какво мислиш за Ния?

Ния е невероятен сладур! Имах възможността да се запозная лично с нея. Наистина е невероятно талантлив артист, с едно от най-ценните качества, които творец може да притежава що се отнася до музиката, и това е разпознаваем тембър. Защото, когато и да чуя Ния по радиото, дори когато не я виждам, аз никога не мога да сбъркам, че това е тя. Тя е един от най-успешните музиканти, минали през предаването.

Как успя да направиш „Опасно близки“ различни поколения? Каква е формулата за хит на всички поколения?

Пак ще се върна на това, че аз никак не вярвам във формулите. Просто, когато нещата са искрени, мисля, че хората ги усещат. А пък емоционалността няма нищо общо с възрастта. Когато човек може да разпознава истинските неща, без значение дали е на 9, на 15 или на 90, единственото, което усеща, е, че човекът от другата страна много иска да го прави това нещо и мотивацията му е чиста. Това е, което аз наистина влагам в творчеството си, и много се радвам, когато някой каже – ей, много е готино това парче, този албум… За нас, артистите, това е най-голямата награда, да виждаш, че хората наистина оценяват цялата енергия и любов, която ти си вложил.

- реклама -