Международна конференция обсъжда проблема с фалшивите новини

В столицата ще се проведе международна конференция на тема „Фалшивите новини на истинските тролове“ /„Fake news of true trolls”/.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани теми като дезинформация, фалшиви нови и международна сигурност, предизвикателствата, пред които са изправени днешните журналисти и ролята на потребителите на социалните мрежи в разпространението на невярна и подвеждаща информация.

Сред гост-лекторите ще бъдат експерти, вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, българският представител в Европейската комисия Мария Габриел, членове на парламента и др.

Домакин на форума ще бъде Националният дворец на културата. Дискусията ще събере журналисти, политици, общественици, представители на европейските и местни институции, неправителствени организации, технологични компании и експерти.

Организатори на събитието са Атлантически клуб в България и Дигитална нацинална коалиця, с подкрепата на Партията на европейските социалисти, Фондация „Конрад Аденуер“, Асоциацията на Атлантическия договор, Български дипломатически институт и Посолство на Франция в България.

- реклама -