Ню Йорк Метс
Снимка: twitter.com/mets

Ню Йорк Метс уволни мениджъра си заради сексуални съобщения

Ню Йорк Метс уволни генералния си мениджър Джаред Портър след само 37 дни на поста. Причината са нежелани съобщения със сексуално съдържание.

41-годишният Портър е изпратил съобщенията през 2016-а на жена журналист. Тогава той е бил директор на скаутите в Чикаго Къбс. Самият Портър потвърди пред ESPN за съдържанието на съобщенията.

„Тези действия не отговарят на стандарта ни за професионализъм и държание. Не можем да толерираме подобно поведение“, коментира собственикът на Ню Йорк Метс Стив Коен.

Според ESPN Джаред е тормозил дамата месеци наред. Тя е чужденка, която се е преместила в САЩ, за да отразява бейзболната лига. ESPN има информацията още от 2017-а година, но потърпевшата не е искала историята да се публикува. Тя обаче вече не работи като журналист и не се страхува толкова много от реакцията в родината си.

Двамата се срещнали само веднъж – на 26 юни 2016-а. Разменили си визитни картички, след което той започнал да я преследва. Портър изпратил 60 съобщения с различни въпроси и покани, преди на 16 август 2016-а да я засипе със снимки. Първите 15 снимки били на хотела и ресторанта му. 16-ата била на бельо с издутина, а 17-ата – на пенис. Той обясни пред ESPN, че снимките не са негови, а са взети от други сайтове.

- реклама -