Методи Лалов, Демократична България, Да България, оставки, Христо Иванов, листи, избори

Методи Лалов поиска оставките на Христо Иванов и ръководството на „Да, България“

Бившият столичен общински съветник от „Демократична България“ Методи Лалов поиска оставките на председателя на една от партиите в коалицията – „Да, България“ и на голяма част от ръководството на формацията. Според него Христо Иванов, Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев са създали „порочен модел“ и трябва да напуснат постовете си след изборите на 14 ноември.

„Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква и все повече хора и привлича все повече друго с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще приличат още в резултатите от предстоящите избори“, написа Лалов в социалната мрежа Фейсбук.

Той разкритикува начина на редене на листите за парламентарните избори във формацията. В друга своя публикация той определя реденето като „недемократично“ и обвинява ръководството на ДБ в „модифицираме волята на избирателите“.

„Заявих преди време, че няма да допусна „Да, България“ да се превърне в търговско дружество. Не съм се отказал от тази си борба. А зная, че има и много други като мен.

Не ме питайте защо пиша това сега, пиша го и го говоря от месеци. Търсете отговори от тези, чието публично говорене се разминава от говоренето по партийните централи и от действията им“, пише още Лалов.

През септември той напусна поста си на председател на групата на „Демократична България“ в СОС и остана независим общински съветник. Мотивите за решението му тогава бяха „различия с политическите му съдейственици“.

- реклама -