обстановка

Метеоролозите предупрежават: Обстановката в страната ще се усложни през нощта – ОБНОВЕНА

През следващото денонощие, под влияние на средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка ще се усложни, предупреждават от НИМХ.

Още през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят

В Северозападна България и по високите полета на Западна ще превалява мокър сняг, а в останалата част от страната – дъжд. През деня валежите ще продължат, значителни ще са на места в югозападната половина от страната. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който след обяд ще се ориентира от североизток и в североизточните райони ще проникне студен въздух.

Там дъждът ще премине в сняг и са възможни поледици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, по Черноморието и югоизточните райони до 7°-8°, а максималните – от 0°-3° в западните райони до 10°-11° на места в Източна България. Привечер в Югозападна България валежите временно ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса.

МВР предприема превантивни мерки заради очакваните обилни валежи от сняг и дъжд

От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изпратили предупреждение и указания за мерки до областните управители и кметовете на общини, както и до ОДМВР и структурите на ГДПБЗН в страната.

Ситуацията се наблюдава, екипите са в готовност за реакция и оказване на съдействие при необходимост, увериха от МВР.

- реклама -