Metallica 72 Seasons

Metallica пусна нова песен, обяви албум и турне – ВИДЕО

Метъл легендите Metallica абсолютно ненадейно пуснаха нова песен, обявиха нов албум и грандиозно турне.

Песента се казва Lux Æterna. Албумът се казва 72 Seasons и ще излезе на 14 април 2023 г. В него ще има 12 песни, като са известни и имената им. Това са 72 Seasons, Shadows Follow, Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away, You Must Burn!, Lux Æterna, Crown of Barbed Wire, Chasing Light, If Darkness Had a Son, Too Far Gone?, Room of Mirrors и Inamorata.

Албумът е първи от 6 години насам, когато излезе Hardwired…To Self-Destruct.

„72 сезона. Първите 18 години от нашите животи, които ни формират – истински или фалшиви. Концепцията, че нашите родители са ни казали „кои сме“. Много от нашия опит като възрастни е отговор или реакция на тези детски изживявания. Затворници на детството или да счупим оковите, които носим“, обяснява вокала Ларс Улрих.

Пак през април започва и турнето на бандата. То стартира в Амстердам, Нидерландия. Следват дати във Франция, Германия, Дания, Швеция, Финландия, Полша и Испания. Във всеки град от турнето ще има поне по две дати, като бандата обещава различен сет лист всеки ден.

През август Metallica се завръщат в САЩ, като ще прескочат и за четири дати в Мексико. Подкрепящи банди по време на концертите в различни периоди ще са Architects, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Pantera, Volbeat и Greta Van Fleet.

- реклама -