Лютви Местан

Местан съди Божидар Димитров за 681 лева

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан дава под съд проф. Божидар Димитров за знаковата сума от 681 лева.

Искът на Местан е за клевата и уронване на престижа, тъй като Димитров го нарекъл „турски шпионин“ в телевизионно интервю.

„С това ще покажа, че съм патриот“, заяви Местан на пресконференция в парламента.

Парите щели да отидат в фонд „13 века България“.

За регистрацията на ДОСТ

„Решението на СГС да откаже вписването на ДОСТ в регистъра на българските партии към СГС, представлява брутален акт на ограничаване на конституционното право на свободно сдружаване на българските граждани“, смята Местан.

Ние продължаваме да вярваме, че България е правова държава и сме оптимисти, че Върховния касационен съд ще поправи тази несправедливост и ще отмени този противоконституционен акт, каза Местан.

По думите му, ДОСТ трябва да получи регистрация, тъй като отговаря на всички законови изисквания и има над 15 000 членове, което е 6-7 пъти повече от изискуемия минимум.

„Всичко друго е въпрос на краен национализъм, тържество на онези сили, които и без това се обърнаха към съда с призив независимо дали партията покрива законовите изисквания или не да не се допусне регистрацията”.

Според Местан – доказателство за това, че партията са уставът, целите, членската маса и растящият интерес към ДОСТ. „Имаме амбицията да работим за най-добрия интерес за България, но нямаме амбиция всички български граждани да споделят платформата ни”, подчерта Лютви Местан.

- реклама -