Местан ДОСТ Демократична България избори

Местан призова симпатизантите на ДОСТ да гласуват за Демократична България

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да подкрепят Демократична България на предстоящия парламентарен вот.

В нарочен призив Местан подчертава, че Христо Иванов е „първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 г. посети гроба на Тюркян и отдаде почит на жертвите на т.н. „Възродителен процес“.

Всички български партии и институции с изключение на неколцина български общественици и интелектуалци, на които публично и поименно вече съм благодарил, се хванаха на внушенията на сарайските медии и побързаха да ни обявят за национални предатели, а партията ни за проводник на външни интереси и инструмент за намеса във вътрешните работи на страната ни. Времето показа несъстоятелността на тези клевети, но това е слаба утеха, защото бе пропиляно историческо време и шанс, бе пропилян демократичният ресурс на над 100 000 избиратели на ДОСТ, смята Местан.

Въпросът е дали сега има политически сили, които са истински готови да се изправят срещу ДПС в името на реалната свобода и реалната политическа интеграция на турците и мюсюлманите в България?

БСП не е в състояние, защото в крайна сметка генезисът на онова, което представя ДПС, е неразривно свързан с тази партия.

Партия ГЕРБ нито иска, нито може, защото отдавна е в задкулисна зависимост от Сараите и заедно образуват порочния модел на властта, който трябва да се разруши.

След 30 години закъснение, се появи политическа сила в лицето на „Да България“, която през последната година даде ясни знаци, че е узряла за тази национална задача.

Лидерът на „Да България“ – Хр. Иванов изведе на фокуса на общественото внимание инак добре известните корупционни схеми на ДПС, за които специализираните държавни институции са в режим на престъпно бездействие. Освен това Хр. Иванов е първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 г. посети гроба на Тюркян и отдаде почит на жертвите на т.н. „Възродителен процес“.

В името на стратегическата цел – равноправно включване на всички български граждани в политическия процес, независимо от етнически и религиозен произход, започнахме диалог с „Демократична България“.

Без да поставяме предварителни условия, ние заявихме готовност да дадем подкрепа на парламентарния вот на четвърти април. Заявихме също така готовност, ако има общо съгласие, да поемем достатъчно голяма и широка отговорност за листите в определени избирателни райони.

Очакването на подобен резултат порoди огромни надежди сред хиляди избиратели, а активът на ДОСТ от страната и чужбина започна предварителна работа за организацията на предизборната кампания.

Фактът, че в крайна сметка решението за листите и отговорността за тях не е споделена с ДОСТ, а е изцяло на Демократична България, най-вероятно е поставил в деликатно положение активистите по места.

Бих ги призовал да бъдат спокойни, защото отговорността за това не е тяхна, а единствено моя.

Отправям призив за далновидност, за стратегическо мислене. Тези листи и изборите дори са само стъпка в преследването на голямата цел – заедно да градим бъдещето на Родината ни като европейска и атлантическа държава, в която като равноправни граждани етническите и религиозните ни различия ще са богатство, а не повод за конфликти, заявява Местан.

 

 

- реклама -