Лео Меси

Лео Меси е най-високоплатеният спортист в света

Лео Меси е най-високоплатеният спортист в света за 2018 година, пише списание „Форбс“. Нападателят на Барселона измести от първото място боксовата звезда Флойд Мейуедър.

Аржентинецът е изкарал през миналата година 127 милиона долара от заплата и рекламни договори. Така той оглавява класацията на 100-те най-добре платени спортисти на списанието.

Зад Лео Меси – Роналдо и Неймар

На второ и трето място също са футболисти. Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е изкарал 109 милиона долара. Нападателят на ПСЖ Неймар е трети със 105 милиона.

На четвърто място сред най-добре платените спортисти е мексиканският боксьор Канело Алварес. Той е изкарал 94 милиона долара през 2018-а. Пети е тенис легендата Роджър Федерер с 93.4 милиона.

НБА има най-много представители в Топ 100

Първенството, което има най-много представители в класацията е Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Цели 35 места в топ 100 на най-високоплатените се заемат от играчи в НБА.

Най-много от тях е изкарал крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс. ЛеБрон е изработил 89 милиона долара през 2018 г.

На второ място с най-много представители сред най-добре платените е Националната футболна лига на САЩ. НФЛ пласира 19 състезатели в топ 100.

$ 4 млрд. общо за членовете на Топ 100

През 2018 г. най-високоплатените 100 спортисти са изкарали общо 4 милиарда долара, което е ръст от 5 процента в сравнение с предишната година.

- реклама -