Мерцедес

Мерцедес си търси нов пилот с обява в списание

Мерцедес си търси нов пилот с обява в автомобилното списание Autosport.
Ето и обявата:

„Търси се състезателен пилот. Избраният ще отговаря за управлението болид от Формула 1. Трябва да сте силно мотивирани и с голям глад за успехи. Идеалният кандидат трябва да притежава отлични умения в използването на волан, спирачки и най-вече – газ. Предлагаме отлично заплащане и служебен автомобил“

Всъщност публикацията се оказа шега, с която отборът опитва да излезе от трудната ситуация, в която изпадна, след като пилотът на тима Нико Розберг обяви, че се отказва.

Германският състезател стана световен шампион преди 10 дни и скоро след това изненадващо обяви, че се оттегля от Формула 1. По този начин шампионът при конструкторите в последните 3 години загуби единия от двамата си пилоти и сега трябва да търси нов партньор на Люис Хамилтън.

Мерцедес
Нико Розберг

Наскоро босът на Мерцедес Тото Волф разкри, че всеки един пилот от Формула 1, освен Кими Райконен и Данийл Квят, се е свързал с него за вакантна позиция.

Според букмейкърите фаворит за момента е младият кадър на Мерцедес Паскал Верлайн, а с големи шансове е и пилотът на Уилямс Валтери Ботас.

- реклама -