Тим Мерлие
Снимка: twitter.com/letour

Мерлие спечели в Тура след нова серия падания – ВИДЕО

Тим Мерлие (Алпесин-Феникс) спечели третия етап на Тур дьо Франс. Това беше първият спринтьорски етап в тазгодишното издание, но спринт нямаше заради серия от падания.

Мерлие изпревари своя съотборник Яспер Филипсен и Насер Буани (Аркеа Самсик). Други спринтьори за конкуренция обаче нямаше. Най-сериозните претенденти – Кейлъб Юън и Петер Саган паднаха заедно 300 метра преди финала. Мерлие пък взе втората си победа в голяма обиколка тази година. Преди това той записа успех и в Джирото. Освен това белгиецът за първи път печели в Тура. „Това е повече от мечта. Бях щастлив с победа в Джирото, а сега имам победа и в няй-голямото състезание на света. Не мога да повярвам“, заяви Мерлие.

Неговият съотборник Матьо ван дер Пул ще задържи жълтата фланелка. Той завърши седми днес с времето на победителят. Вторият в генералното класиране Жулиен Алафилип завърши с Вен дер Пул.

Трети се изкачи Ричард Карапас (Инеос). Той се възползва от падане на Тадей Погачар и Примож Роглич. Ваут ван Аерт е четвърти с времето на Карапас. Роглич падна девет километра преди финала и загуби над минута.

- реклама -