Меркел

Меркел след загубата: Няма да сменя политиката си спрямо мигрантите

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че въпреки неуспеха на последните избори, тя няма няма намерение да прави рязък завой в политиката си спрямо мигрантите. Това стана на традиционната следизборна пресконференция.

Снощи нейната Християндемократическа партия понесе историческо поражение на местните избори в Берлин.

Все пак ще чуе гражданите

Канцлерът отбеляза, че думите й „Германия ще се справи“ с мигрантската ситуация са били по-скоро окуражаващи, но някои са ги възприели като провокация.

Меркел все пак призна, че изглежда много от гражданите не са съгласни с нейната политика и тя е готова да обсъди някои промени.

Но бе категорична, че ако избирателите не искат мюсюлманските бежанци само заради тяхната религия, то това противоречи на основните принципи на нейната партия, както и на тези на Германия.

Пое отговорност за загубата

Меркел каза още, че загубата е горчива и вероятно се дължи на някои грешки в политиката й преди лятото на 2015 година. Като например, че още тогава не е послушала Италия и Гърция за охрана на границите и въвеждане на квотно разпределение на бежанците.

„Ако можех да върна времето назад, бих го върнала с години, години назад, за да подготвя страната и правителството за това, което ни сполетя през лятото на 2015 година“, каза канцлера.

- реклама -