Германия, Турция, Меркел, задържани, граждани

Меркел: Просто е грешно да се организират нови избори в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще положи необходимите усилия, за да формира правителство възможно най-бързо

Това предаде Reuters. След провала на преговорите за формиране на трипартийна коалиция със Свободните демократи и Зелените, Меркел вече обмисля алианс с левицата.

„Европа се нуждае от силна Германия и затова е желателно възможно най-бързо да се състави правителство“, каза германският лидер на партийно съвещание. Същевременно тя добави, че нейното временно правителство изпълнява задълженията си адекватно.

Меркел изрази готовност да започне преговори със Социалдемократите, след като по-рано лявоцентристката партия преосмисли решението си да остане в опозиция. Лидерът на партията Мартин Шулц заяви готовност за коалиционни преговори с консерваторите на Меркел. Но подчерта, че разговорите трябва да се основават на взаимно уважение.

Меркел заяви, че „просто е грешно“ да се организират нови избори в страната след провала на преговорите за коалиционно споразумение, предава Deutsche Welle.

- реклама -