Меркел Русия санкции

Меркел: Неприемането на бежанци е неприемливо

Неприемането на бежанци е неприемливо

Отказът на някои страни от ЕС да приемат мюсюлмански бежанци е „неприемлив“, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за телевизия ARD.

Изобщо не е правилно, че някои страни казват: „Не искаме да имаме мюсюлмани в нашите страни. Подкрепяйки квотната система за приемането на мигранти, германската ръководителка подчерта, че „всеки трябва да измине своята част“, а също, че „трябва да се намери общо решение“, посочи Меркел.

Меркел се опасява от сблъсъци между турци и кюрди в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел призова гражданите от турски произход да не пренасят конфликтите от Турция в Германия.

„Онези, които живеят тук от години и вероятно вече са граждани на Германия, участват в развитието на страната. Важно е да не пренасят в Германия конфликтите, които съществуват в Турция“, подчерта тя.

Меркел Русия санкции

Напоследък властите в Германия все повече се опасяват от сблъсъци между турци и кюрди, които живеят в страната.

ЕС трябва да поддържа диалога с Турция

Ще паднат ли санкциите срещу Русия

Още не е време за отмяна на санкциите срещу Русия, но въпросът може да бъде включен в дневния ред. Това каза канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Отчитайки реализирането на Минските споразумения, за съжаление не“, каза тя, отговаряйки на въпрос дали не е дошло време за анулиране на санкциите. „Но ако напредваме в реализирането на Минските споразумение, то това, разбира се, ще се окаже в дневния ред“, отбелязва тя.

Меркел допълва, че подкрепя идеята на външния си министър Щайнмайер за възобновяване на контрола върху оръжията.

 

 

- реклама -