депортиране

Меркел осъди изнасилването и убийството на момиче от афганистанец

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишно германско момиче и го нарече трагично събитие, съобщават германските медии.

„Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство“, коментира Меркел по телевизия ARD.

Все пак Меркел и защитава мигрантите

„Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства“, подчерта тя.

640xЖертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в град Фрайбург.

Тялото ѝ беше намерено в река. Заподозрян е 17-годишен афганистанец. Той е бил арестуван в петък, след като е била направена ДНК проба и са били изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия „Алтернатива за Германия“, коментира, че Ангела Меркел носи значителен дял от отговорността за това жестоко деяние.

- реклама -