Ангела Меркел криза ЕС
Снимка: EPA/БГНЕС

Меркел: ЕС е изправен пред „най-голямото изпитание“

Европейските лидери, които се борят със смъртоносна епидемия от коронавирус, са изправени пред „най-голямото изпитание“ за техния съюз.

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел.

След като Франция категорично предупреди, че е изправена пред най-дълбоката рецесия след Втората световна война, германският канцлер Ангела Меркел призова европейските нации да работят заедно за възстановяване от смъртоносната пандемия, завладяла континента.

Повече от 70 000 души са загинали по целия свят, около 50 000 от тях в Европа. Дневно броят на смъртните случаи започна да намалява в тежко засегнатите Испания и Франция, но все още се ускорява в Америка.

Снимка: EPA/БГНЕС

Меркел призова за сила в условията на мъчителната криза.

„Според мен … Европейският съюз стои пред най-голямото изпитание от създаването си“, предупреди Меркел, ден преди ключова конференция на министрите на финансите на еврозоната, за да се постигне план за икономическо спасяване на блока.

„Всички са също толкова засегнати, колкото и другите и следователно, това е в интерес на всички. В интерес и на Германия е Европа да излезе по-силна от това изпитание“, каза тя след критиките на по-тежко засегнатите партньорски страни.

- реклама -