Меню за кучета в ресторант. Къде?

Въпреки че на много места по света кучетата не са желани гости в ресторантите, шведска верига за хранене е решила да промени това. От 1 юли менюто в „Авенифамилиен“ ще включва блюда за най-добрия приятел на човека, както и специална безалкохолна „кучешка“ бира, направена от телешки бульон.

„От няколко години ние пускаме кучета в нашите ресторанти – следващата стъпка беше да предоставяме купички с вода, а сега вече предлагаме и специално кучешко меню“, заяви собственикът на веригата, част от която е „Авенифамилиен“, Тобиас Хамберг. „Повечето кучета предпочитат телешкото и обикновено те се хранят на земята, близо до краката на своите собственици“, допълва той.

Също както някои други места за хранене по света, където се предлага хапване за домашни любимци, „Авенифамилиен“ се надява да привлече повече клиенти, които не биха искали да оставят любимците си вкъщи докато са на вечеря.

Блюдата от менюто за кучета няма да се приготвят в ресторанта, а ще се купуват готови от компания производител в Стокхолм и ще струват 50 крони или 5 евро.

„Секторът на храните е един много конкурентен пазар – ние винаги се нуждаем от начини за създаване на конкурентни предложения за нашите клиенти. В момента пускаме кучета. Но кой знае – в бъдеще може да построим ресторант само за домашни любимци“, шегува се Хамберг.

- реклама -