Брендън Роджърс, мениджърът на Лестър

Мениджърът на Лестър: Заради вируса едва ходех

Мениджърът на Лестър Сити Брендан Роджърс разкри, че е бил заразен с коронавирус. Това се е случило малко след преустановяването на сезона във Висшата лига. Роджърс говори пред БиБиСи Лестър.

47-годишният мениджър разказа, че и той, и съпругата му са дали положителен тест, но са се излекували. Висшата лига бе преустановена на 13 март, след като мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че е болен от COVID-19.

„Аз и съпругата ми изкарахме вируса малко след преустановяването на сезона. Започнах да изпитвам физически проблеми, не усещах нищо нито на мирис, нито на вкус. Нямах сили, а и тя се чувстваше по същия начин. Едвам ходех. Напомни ми на изкачване на връх Килиманджаро – колкото повече се изкачваш, толкова по-малко въздух ти остава. След като оздравях опитах да избягам десетина метра, но не успях. Бях наистина много слаб физически, никакъв апетит, три седмици никакъв вкус“, заяви мениджърът на Лестър.

Роджърс изкачи Килиманджаро през 2011-а, като част от благотворителна акция. Той го направи седмици, след като изведе Суонси до Висшата лига.

„Целият процес ме накара да оценя какво означава да си здрав. Мисля, че ние, хората във футбола, сме късметлии. Сега ни тестват по два пъти на седмица. Освен това постоянно тренираме навън. Чистият въздух е най-добрият начин да се пазиш от вируса“, завърши мениджърът на Лестър.

- реклама -