Мелания се захласва по перли в първия ден на азиатската обиколка на Доналд Тръмп – СНИМКИ

Мелания Тръмп откри красотата на японските перли

Докато съпругът й играе голф, първата дама на САЩ Мелания Тръмп откри в първия ден от азиатската обиколка на президента изкуството на японските култивирани перли в луксозния токийски квартал Гинза.

Госпожа Тръмп беше съпроводена от Акие Абе – съпругата на японския министър-председател Шиндзо Абе, в бутика за перли „Микимото” в рамките на културната си обиколка. Двете дами се поздравиха с целувка по бузата, а не с традиционен японски поклон.

Мелания написа след това в Туитър, че е имала чудесно посещение с г-жа Абе и двете са разговаряли на чай и са наблюдавали представяне и филм за историята на перлите.

На срещата е имало и традиционни водолази „ама”, които се гмуркат, за да вадят перли. 57-годишната Миаки Окумура разказа, че са я питали на каква дълбочина се спуска и колко може да издържи без да диша. Водолазката разказала, че се гмурка на 5-6 метра и може да издържи до 40-50 секунди, което впечатлило Мелания Тръмп.

Окумура каза, че американската гостенка е много приятна и красива жена, а ръцете й са били красиви и топли, когато се е ръкувала с нея.

Младата 22-годишна гмуркачка Саки Сатонака, която работи от един месец, също е възхитена от срещата си с Мелания. Тя каза, че ще запази спомена за нея до края на живота си.

Мелания Тръмп и Акие Абе се снимаха заедно с двете „ама”, но не направиха изявления за пресата.

Фирмата „Микимото” е създадена през 1899. Тогава Кокичи Микимото, известен като краля на перлите, успяла за пръв път в света да култивира перли през 1893 в западната японска префектура Мие.

Източник: АФП

- реклама -