Мелания Тръмп забрани Словения и словенски продукти да използват името й

След като стана съпруга на Доналд Тръмп Мелания взе мерки името й да не се използва за реклама в родината й- Словения и родния й град Севница.

Мелания изпрати свой адвокат, който да следи за употребата на името и на лика й като запазена марка.

Въпреки това туризма в Словения процъфтява

Броят на туристите в Словения се е увеличил с 8% този март в сравнение със същия месец миналата година поради факта, че първата дама на САЩ Мелания Тръмп е родена в страната, предаде CNBC.

Нощувките в хотелите по страната от туристи от САЩ се е увеличил с 30,6% за посочения период по данни на статистическото бюро на страната.

Адвокатът на първата дама спря продажбата на „Бургери Мелания“ и екскурзии в страната на Мелания.

В малкото словенско градче популярният сандвич Мелания вече се казва „президентски бургер“, а бурканче мед със снимката й, който беше хит не може да се намери никъде.

Изчезна и тази реклама.

Всеки, който иска да ползва снимка или името й върху продуктите си, трябва да поиска специално разрешение от първата дама на САЩ.

Севница навремето е била известна с фабриките си за дрехи и с 900-годишен замък, „кацнал“ на един от хълмовете. Днес това скромно словенско градче е известно заради Мелания.

Допреди около година градът, в който живеят по-малко от 5000 души, бе неизвестен в Словения, камо ли в чужбина. Но нещата от днешна гледна точка са коренно различни.

Кметът на града Сречко Очвирк заяви: „Понякога е трудно да се устои на натиска на медиите. Хората от Севница не са свикнали с това. От друга страна насочването на вниманието на света към нашето градче е положително, защото Севница ще се развива като туристическа дестинация“.

Мелания Кнаус е родена през 1970 г. в Ново Место, но израства в Севница.

Жителите на града си спомнят, че бащата на бъдещата Мелания продавал части за автомобили, а майка й работела във фабрика за производство на детски дрехи.

Двайсетинагодишна Мелания напуска града, за да гради кариера на модел.

Предполага се, че за последен път е посещавала Словения през юли 2002 г., когато запознала родителите си с Доналд Тръмп в хотел в курортния град Блед.

- реклама -