Мелания

Мелания Тръмп съди „Дейли мейл“ и блогър за 150 млн. долара

Мелания Тръмп даде под съд британския в. „Дейли Мейл“ и американски блогър заради твърденията, че е работила като елитна компаньонка през 90-те години. Искът е за 150 милиона долара, съобщи адвокатът на кандидатката за първа дама на САЩ.

„Дейли Мейл“ допусна, че Мелания Тръмп може да е работила като компаньонка в Ню Йорк и е срещнала съпруга си Доналд Тръмп, който сега е кандидат за Белия дом, по-рано, отколкото беше съобщавано преди. Блогърът Уебстър Тарпли писа, че съпругата на Тръмп се страхувала миналото й да не стане публично известно„, казва адвокат Чарлс Харпър в свое изявление.

„Подсъдимите направиха няколко твърдения за г-жа Тръмп, които са 100% неверни и изключително вредни за личната и професионалната й репутация“, допълва той.

Мелания Тръмп е родена в Словения. Премества се премества в Щатите през 90-те години на миналия век. Започва работа като манекенка. Омъжва се за Доналд Тръмп през 2005 г.

Мелания

За какво са обвиненията?

Публикацията във в. „Дейли Мейл“ цитира твърдения на словенското списание Suzy, че агенцията за модели на Мелания е работила и като агенция за компаньонки. Вестникът цитира и словенския журналист Боян Пожар, според когото съпругата на Тръмп е позирала за голи снимки в Ню Йорк през 1995 г. Според Пожар, който е автор на биография на Мелания, тя е срещнала Доналд Тръмп именно през 1995-та, а не 3 години по-късно, каквато е официалната информация. Адвокатите на Мелания Тръмп са категорични, че тя се е преместила в САЩ през 1998 г.

Блогърът пък твърди, че Мелания Тръмп била обсебена от опасността да не станат публично известни откровенията на нейни бивши клиенти от времето, когато е била елитна компаньонка.

И „Дейли Мейл“, и Тарпли вече се отказаха от своите текстове. „Дейли Мейл“ обяви, че публикацията не внушава, че твърденията за Мелания Тръмп са истина.

- реклама -