Мелания Тръмп – приказката на словенската Пепеляшка (ГАЛЕРИЯ)

Новата първа дама – новото предизвикателство в Белия дом

Новата първа дама на САЩ – Мелания Тръмп, е от Словения, родом от малкото градче Севница – на около 30 километра от границата с Хърватия. Семейството й  е обикновено – баща й е продавал авточасти, а майка й е била кроячка в ателие за детски дрехи.

Мелания не е скъсала връзката с родното си място, въпреки че през последните години не се е прибирала там. Местните обаче се гордеят с нея и говорят само хубави неща за съпругата на новия президент на САЩ. Те все още използват линейката, която тя е подарила на местната болница през 2009 година, когато родила син на Доналд – Барън, съобщи БТА.

Момчето се появи на бял свят година след сватбата на Мелания с милиардера. Самият брак е едно от най-обсъжданите събития по това време в иначе малкото и лишено от емоции градче.

„Като видях за кого се ожени, забелязах прилика между Доналд Тръмп и нейния баща. Има физическа прилика, а и двамата са работохолици. Мисля, че е видяла в него сродна душа, някой, с когото се чувства сигурна“, казва Миряна Йеланич, приятелка на Мелания от детските години.

Родителите на новата първа дама още живеят в къща с малко дворче и няколко плодни дръвчета, макар че прекарват много време в Америка, където живее и другата им дъщеря Инес.

В центъра на вниманието

По време на президенстската кампания бяха публикувани нейни голи снимки. Мелания дори получи прякора „първата гола дама“. А когато беше уличена, че е плагиатствала от речта на Мишел Обама, нападките и присмехите заваляха отвсякъде. Тя обаче, стоеше през цялото време плътно зад мъжа си и го защити по време на кампанията срещу него заради отношението му към жените. Каза, че съпругът й „уважава жените и им дава равни шансове“ с мъжете.

Медиите обаче са категорични, че красивата словенка не се съгласява винаги със съпруга си. Тя се занимава със сина си и дори се кани да направи от него един „малък Доналд“. Барън пък вече дава нареждания на служителите на баща си.

Източна Европа се нанася на Пенсилвания авеню 1600

Американските журналисти постоянно изтъкваха, че Мелания може да стане първата чужденка с титлата първа дама след англичанката Луиз Адамс през 1825 г., и първата съпруга на американски президент, отрасла и възпитана в комунистическа страна. Нито една нейна предшественичка не е била и манекенка на бельо, влязла в модния свят още като малолетна.

- реклама -