гонка, полиция, Варна,
Снимка: МВР

Мексиканецът Пабло убил съпругата си докато трите им деца били вкъщи

Най-вероятно трите деца на жестоко убитата 40-годишна Силвия Петрова в Разград са били у дома по време на престъплението. Това обаче предстои да бъде изяснено от разследващите, предаде bTV. 44-годишният съпруг на жената – мексиканецът Пабло Санчес, е задържан за 24 часа. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана днес в Окръжен съд – Разград.

Силвия Петрова била обявена за издирване, а мъжът й Пабло Санчес се е опитал да заблуди разследващите, които обаче вчера намират тялото ѝ.

Сигналът, че жертвата е изчезнала е подаден от баща ѝ на 13 декември. Тялото на Силвия е открито след тридневни издирвателни действия в района на промишлената зона на Разград, заяви директорът на ОДМВР-Разград ст. комисар Диян Минков.

Още на втория ден от полицията са знаели, че най-вероятно става въпрос за убийство. Ключът към разкриването на престъплението се оказали данни от камери в града, като въз основа на тези доказателства Санчес се е пречупил и започнал да оказва пълно съдействие на криминалистите.

Силвия Петрова е била убита в дома си. Жертвата не е подавала сигнали за домашно насилие. Но в хода на разследването е станало ясно, че е била подложена на психически и физически тормоз от страна на съпруга си.

По неофициално получена информация от Испания, Пабло е имал посегателства срещу бивши свои приятелки.

Близки на жертвата започнаха кампания в подкрепа на трите им деца, за да могат да посрещнат коледните и новогодишните празници.

- реклама -