Мейуедър

Мейуедър след победата: Само глупак ще откаже $300 млн. за 36 минути бой

Флойд Мейуедър е на мнение, че никой нормален човек не би отказал 300 млн. долара, за да проведе мач срещу звездата от Абсолютния боен шампиона (UFC) Конър Макгрегър.

Двамата спориха тази сутрин в Лас Вегас по правилата на бокса и американецът спечели очакваната с огромен интерес битка с технически нокаут в десетия рунд.

Официалният хонорар на Мейуедър е 100 млн. долара, но се очаква сумата да надвиши 300 млн.

„Не съм някой глупак, ако виждам възможност да заработя 300 млн. за 36 минути, защо не? Само глупак ще откаже“, каза Мейуедър. Той също така призна, че по време на подготовката си не е провеждал никакви спаринги. „Макрегър беше добър, но трябва да се отчете, че бях извън ринга две години и остарях. Той обаче няма достатъчно мощ, за да ме спре“, заключи 40-годишният американец.

По предварителни оценки двубоят е донесъл рекордните приходи от 1 млрд. долара.

40-годишният Флойд Мейуедър записа категорична победа рано тази сутрин над ММА боеца Конър Макрегър в битка по правилата на бокса, която се проведе в Лас Вегас.

Мейуедър остава непобеден на ринга, след като спечели сблъсъка с ирландеца с технически нокаут в десетия рунд. Мнозина се опасяваха, че ако шампиона загуби това може да доведе до размиване на границата между двата спорта и край на бокса.

В първите три части Макрегър не отстъпваше с нищо на непобедения досега 40-годишен американец, който явно разузнаваше съперника си, след което заигра по-агресивно и диктуваше събитията на ринга. В деветия рунд надмощието на американския боксьор бе огромно, но Макрегър не допусна да бъде нокаутиран.

Това обаче се случи в следващите три минути, в които Мейуедър засипа ирландеца с канонада от точни удари и съдията логично прекрати срещата

Така Мейуедър по убедителен начин стигна до 50-ата си победа и счупи рекорда на легендарния Роки Марчиано от 49 успеха. За Макгрегър това бе първи мач на професионалния ринг. Мейуедър се върна в спорта след двегодишно отсъствие и още преди днешния бой декларира, че това ще бъде последната битка в кариерата му.

След срещата американецът потвърди, че решението му е окончателно.

Мейуедър: Избрах достоен съперник за последния ми бой

След победата си, Флойд Мейуедър похвали опонента си Конър Макгрегър. Американецът призна, че е очаквал по-слаба съпротива от ирландеца, който за първи път се качи на професионалния ринг и игра по правилата на бокса.

Конър бе труден и конкурентен съперник. Той е по-добър, отколкото си мислех. Не съм бил достатъчно уверен в началото? Това бе моят план, моята стартова тактика. След седмия рунд противникът започна да пропуска много силни удари. Гарантирах на всички, че ще спечеля боя предсрочно и това се случи. Това бе последният ми мач, дами и господа. Избрах подходящ партньор за последния ми танц“, каза Мейуедър след срещата в Лас Вегас.

Конър МакГрегър разочарован, че съдията обявяви американеца за победител предварително.

„Бил съм душен на живо по телевизията и съм обръщал развоя на събитията. Тук самата атмосфера е много по-различна. Бях уморен, но трябваше да ме остави да падна и да става какво ще. Искаше ми се да ме беше оставил, все пак предстояха последните два рунда, пък дори и да се клатих в ъгъла“, каза след дебюта си в бокса ММА боеца.

Американецът се отказва от професионалния бокс с перфектен рекорд – 50 победи и нито една загуба, като във витрината му липсва единствено олимпийското злато.

На Игрите в Атланта през 1996 година той бе победен от българина Серафим Тодоров на полуфинал, а това се оказа последно поражение в бляскавата му кариера.

- реклама -