Мейудър

Мейуедър нокаутира Макгрегър и защити честта на бокса – ГАЛЕРИЯ

40-годишният Флойд Мейуедър записа категорична победа над ММА боеца Конър Макрегър в битка по правилата на бокса, която се проведе в Лас Вегас.

Мейуедър остава непобеден на ринга, след като спечели сблъсъка с ирландеца с технически нокаут в десетия рунд. Мнозина се опасяваха, че ако шампиона загуби това може да доведе до размиване на границата между двата спорта и край на бокса.

В първите три части Макрегър не отстъпваше с нищо на непобедения досега 40-годишен американец, който явно разузнаваше съперника си, след което заигра по-агресивно и диктуваше събитията на ринга. В деветия рунд надмощието на американския боксьор бе огромно, но Макрегър не допусна да бъде нокаутиран.

Това обаче се случи в следващите три минути, в които Мейуедър засипа ирландеца с канонада от точни удари и съдията логично прекрати срещата

Така Мейуедър по убедителен начин стигна до 50-ата си победа и счупи рекорда на легендарния Роки Марчиано от 49 успеха. За Макгрегър това бе първи мач на професионалния ринг. Мейуедър се върна в спорта след двегодишно отсъствие и още преди днешния бой декларира, че това ще бъде последната битка в кариерата му.

След срещата американецът потвърди, че решението му е окончателно.

Мейуедър: Избрах достоен съперник за последния ми бой

След победата си, Флойд Мейуедър похвали опонента си Конър Макгрегър. Американецът призна, че е очаквал по-слаба съпротива от ирландеца, който за първи път се качи на професионалния ринг и игра по правилата на бокса.

Конър бе труден и конкурентен съперник. Той е по-добър, отколкото си мислех. Не съм бил достатъчно уверен в началото? Това бе моят план, моята стартова тактика. След седмия рунд противникът започна да пропуска много силни удари. Гарантирах на всички, че ще спечеля боя предсрочно и това се случи. Това бе последният ми мач, дами и господа. Избрах подходящ партньор за последния ми танц“, каза Мейуедър след срещата в Лас Вегас.

Конър МакГрегър разочарован, че съдията обявяви американеца за победител предварително.

„Бил съм душен на живо по телевизията и съм обръщал развоя на събитията. Тук самата атмосфера е много по-различна. Бях уморен, но трябваше да ме остави да падна и да става какво ще. Искаше ми се да ме беше оставил, все пак предстояха последните два рунда, пък дори и да се клатих в ъгъла“, каза след дебюта си в бокса ММА боеца.

Американецът се отказва от професионалния бокс с перфектен рекорд – 50 победи и нито една загуба, като във витрината му липсва единствено олимпийското злато.

На Игрите в Атланта през 1996 година той бе победен от българина Серафим Тодоров на полуфинал, а това се оказа последно поражение в бляскавата му кариера.

- реклама -