небостъргача

Мей нареди публично разследване на небостъргача – факла в Лондон

Британският премиер Тереза Мей нареди пълно публично разследване на пожара в жилищен блок в Лондон вчера, който отне живота на най-малко 17 души, предаде Ройтерс.

„Сега хората искат отговори и са абсолютно прави, така че разпоредих пълно публично разследване на това бедствие. Трябва да знаем какво се е случило, нужно ни е обяснение за това. Хората заслужават отговори и разследването ще ги даде“, заяви Мей. Длъжни сме да гарантираме, че тази ужасна трагедия ще бъде най-щателно разследвана. Дължим това на семействата, на онези, които изгубиха любими хора, приятели и домовете си, добави Мей, цитирана от ДПА.

Британският лидер се срещна с пожарникари и местни жители близо до жилищния блок Гренфел тауър. На мястото на трагедията дойде и водачът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин, който също призова за разследване.

Кметът на британската столица Садик Хан заяви, че иска пълно и независимо разследване на пожара и огласяване на междинен доклад за случилото се до края на лятото.

По последни данни загиналите при трагедията са 17. Броят на жертвите обаче може да се увеличи, тъй като има много хора в неизвестност.

Пострадалите са десетки, като 37 от тях са в интензивно отделение.

Източник: БТА

- реклама -