Мъск
сн. БГНЕС

Мей Мъск – ексцентричната майка на Илон Мъск

Както е добре известно крушата не пада по-далеч от дървото. И ако някога сте се чудили от къде е наследил своя ескцентризъм собственика на Тesla – няма нужда да го мислите повече. Талантът със сигурност идва от баща му, който е инженер по професия, но странните му идеи опредено са генетичното наследство от майка му.

сн. БГНЕС

Мей Мъск е родена през 1948 в Канада и както самата тя твърди е „звезда сама по себе си“, без да има нужда от славата на своя син. И в това има голяма доза истина – дамата е модел от над 50 години и се е снимала за дузина списания, включително е била корица на здравното издание на сп.“Time“.

сн. БГНЕС

По настоящем освен като модел, Мей се подвизава и като диетолог и здравно гуру.

сн. БГНЕС

Животът й е повече от интересен. Майка й била хореограф, а баща й археолог-любител. Когато е на 4 годинки семейството напуска Канада и прекарва 10 години из пустинята Калахари в търсене на изгубения едноименен град. Така се установяват в Южна Африка, където през 69-та Мей става победителка в конкурса „Мис Южна Африка“ и среща Ерол Мъск, от когото има 3 деца. Дамата има две висши образования в областта на диететиката и здравословното хранене.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Ready for a Saturday night party? Soon…💃🥳 @prestigehk 📷 @mikeruizone . #AWomanMakesAPlan 📖🤓 #ItsGreatToBe72

Публикация, споделена от Maye Musk (@mayemusk) на

След като сина й се установява в САЩ, Мей Мъск също го последва и продължава кариера си на модел и хранително гуру.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Mей се снима се в реклами за Revlon и CoverGirl, а от 2015 е в каталога на една от най-големите компании за модели в света – IMG Models. На 72-години днес, майката на космическия предприемач участва редовно и в Седмицата на модата в Ню Йорк и няма никакво намерение да се пенсионира.

- реклама -