Меган Маркъл

Меган Маркъл влиза в лоното на Английската църква

Американската актриса Меган Маркъл, която през пролетта ще се омъжи за принц Хари, ще влезе в лоното на Английската църква. Така ще може да встъпи в брак с внука на кралица Елизабет Втора.

Сватбата е насрочена за май догодина и ще се проведе в двореца Уиндзор. Преди това обаче Меган трябва да стане англиканка, като актрисата има намерение да кандидатства и за британско гражданство.

Бащата на Меган е презвитерианец, майка й е протестантка, а самата тя е посещавала католическо училище

„Тя има намерение да стане британска поданица. Процесът за това отнема няколко години. През това време тя ще запази американското си гражданство“, заяви говорителят на принц Хари Джейсън Кнауф. По думите му двамата младоженци също така планират да оставят своя личен отпечатък върху сватбата и искат „обществеността да стане част от техния ден“.
Кнауф зави още, че дворецът Уиндзор е „много специално място“ за Хари, като той и Маркъл са прекарали известен период там по време на 16-месечния си романс.

В църквата в двореца, където ще се състои сватбата, Хари е покръстен, а неговият баща и втората му съпруга Камила получават благословия след гражданския си брак през 2005 г.

По повод на предстоящата сватба съпругата на по-големия брат на Хари – принц Уилям, Кейт Мидълтън заяви, че семейството е много развълнувано за бъдещите младоженци. „Това е едно наистина щастливо време за всяка двойка“, каза тя.

Съпругата на принц Чарлс Камила коментира венчавката като заяви, че „загубата за САЩ е наша печалба“.

- реклама -