кралица Елизабет Втора рожден ден

Меган Маркъл се появи за първи път публично след като роди за рождения ден на Елизабет Втора – Снимки

Британската кралица Елизабет Втора празнува официално 93-ия си рожден ден.

Честването включва военен парад, който беше наблюдаван от кралското семейство от балкона на Бъкингамския дворец, а 41 артилерийски оръдейни салюта оттекнаха във въздуха.

Елизабет Втора е родена на 21 април, но по традиция рожденият й ден се отбелязва във втората събота на юни, когато времето е по-хубаво.

Традицията на двойния рожден ден е въведена от Джордж Втори. Той бил роден през февруари, но искал да празнува през лятото. Миналата година престолонаследникът принц Чарлз устрои два празника за 70-ия си юбилей – през май и през ноември.

Меган Кейт Камила

Херцогинята от Съсекс Меган Маркъл се появява за първи път на публично място след раждането на сина си Арчи преди четири седмици.

Херцогът на Единбург, който празнува своя 98-ти рожден ден в понеделник, се оттегли от официалните си обществени задължения и не присъства.

След като прие парада, кралицата и цялото семейство се върнаха в Бъкингамския дворец, където се събраха на балкона, за да наблюдават пристигането на Кралските военновъздушни сили.

Повече от 20 самолета взеха участие в шоуто, включително съвременни и стари самолети, а за финал бяха оставени изтребителите от кралския клуб по въздушна акробатика –  „Червените стрели“, които произведоха цветовете на националния флаг на Великобритания.

- реклама -