Меган Маркъл

Мегън Маркъл, Грейс Кели и още – ето кои други американки влизат в кралско семейство (СНИМКИ)

Американската актриса Мегън Маркъл, която ще се омъжи за британския принц Хари догодина, е поредната американка, която се жени в кралско семейство.

Ето кои са досегашните американки, станали принцеси и кралици:

Pixabay

Грейс Кели

Тя е на върха на славата си в Холивуд, когато се отказва от кариерата си, за да се омъжи за принц Рение Трети от Монако през април 1956. Двойката има три деца. Принцеса Гриейс умира през септември 1982, когато колата й излиза от пътя след като тя получава удар докато шофира.

Уолис Симпсън

Тя е два пъти разведена американка, чиято връзка с британския крал Едуард Осми довежда до отказа му от короната през декември 1936. През юни Едуард се жени за Уолис и двамата стават херцог и херцогиня на Уиндзор. Едуард умира през 1972, а Уолис – през 1986. Двамата нямат деца.

Pixabay

Рита Хейуърт

През 1949 се омъжва за принц Али Хан – син на Ага Хан Трети, тогавашния духовен лидер на мюсюлманите исмаилити, смятан за пряк наследник на пророка Мохамед. Преди това Хейуърт е омъжена за актьора и режисьор Орсън Уелс. Рожденото има на актрисата е Маргарита Кармен Кансино. Хейуърт се омъжва за Али Хан бременна. През декември 1949 ражда принцеса Ясмин. Развежда се с принца през 1953 и се жени още две пъти. Умира от Алцхаймер през 1987.

Кралица Нур

Тя се омъжва за йорданския крал Хюсеин през 1978 г. и става четвъртата и последна съпруга на лидера на Хашемитското кралство. Рожденото й име е Лиса Наджиб Халаби и е родена в семейство на арабин и християнка. При женитбата си Лиса приема исляма и става кралица Нур ал Хусейн. Семейството има 4 деца.

Хоуп Кук

Тя е известна личност в нюйоркския хайлайф и се омъжва за престолонаследника на малкото хималайско кралство Сиким през 1963. Тя се запознава с Палден Тондуп Намгял – овдовелия престолонаследник, през 1959 по време на пътуване в Индия докато учи в колеж. Двамата се влюбват и женят, а Хоуп става Гялмо – кралица консорт, когато съпругът й сяда на трона през 1965. Сиким е анексирано от Индия през 1973 и Кук се връща в САЩ с двете си деца. През 1980 се развежда и две години по-късно умира.

- реклама -