Меган Маркъл е натъжена от обвиненията за тормоз срещу нея

Говорител на херцогинята на Съсекс заяви, че тя е натъжена от новината, че срещу нея са повдигнати обвинения в тормоз, докато все още живеела в двореца Кангсингтън, съобщава Би Би Си.

Историята за това, как Меган твърди, че е принудила двама от личните си асистенти да напуснат работните си места и е нанесла морална травма на трети, е публикувана от „Таймс“, където има имейл с подробности за конфликта и имената на участниците.

Според нейния представител това е поредната лична атака срещу херцогинята.

Публикацията е в навечерието на излъчването на интервюто на Меган и принц Хари с Опра Уинфри, планирано за понеделник.

Меган живее в двореца почти година, откакто се омъжва за принц Хари през май 2018 г. От статията следва, че жалбата срещу херцогинята е получена през октомври 2018 г.

„Херцогинята е натъжена от тази последна лична атака срещу нея, защото самата тя е била жертва на тормоз и напълно подкрепя онези, които са преживели такава болка и травма“, заявава личният й представител. В света царува състрадание и тя ще се опита да бъде пример за това как да правим правилни и добри дела“.

Бъкингамският дворец, който отговаря за приемането на хора за кралската служба, заяви, че е изключително загрижен за обвиненията в тормоз срещу херцогинята на Съсекс и ще ги проучи внимателно.

Бъкингамският дворец никога няма да толерира тормоза и тормоза на работното място, се казва в изявлението.

Той също така споменава намерението да интервюира участващия персонал, за да види какви уроци могат да бъдат извлечени.

Засега всички са съгласни само в едно: цялото внимание ще бъде насочено към интервюто, което Меган е дала на Опра Уинфри.

Слугите от двореца отдавна искат да разкажат историята така, както я виждат. Някои от служителите на двореца са убедени, че буквално са се постарали да помогнат на Меган след сватбата, след което са били третирани много грубо или по-късно напълно уволнени като безполезни и ненужни.

И тази история трябва рано или късно да навакса двойката херцози на Съсекс. „Списъкът на исковете е много обширен и времето не е избрано случайно“, казва един източник пред Би Би Си при условие за анонимност.

Страната на Меган не се опитва да оспори съществуването или съдържанието на този имейл, но съдържа много сериозни твърдения.

Писмото буквално внася в плът слуховете и догадките, които витаят около херцогинята, когато няколко месеца след сватбата няколко слуги напускат наведнъж работа.

Но поддръжниците на Меган няма да се откажат от позициите си. Те твърдят, че хората, посочени в писмото, което е попаднало във вестника, не са знаели нищо за жалбата и никога не е било под формата на официален документ. Но където и да дебне истината, напрежението и публичността в навечерието на излъчването на интервюто ескалираха до краен предел.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се оттеглиха като високопоставени членове на кралското семейство още през март 2020 г. и сега живеят в Калифорния. През февруари Бъкингамският дворец обяви, че няма да се върнат към церемониалните си задължения.

Двучасовото интервю на Меган и принц Хари ще се излъчи в САЩ по CBS в неделя вечерта на 7 март и във Великобритания в 21:00 часа /лондонско време/ в понеделник на 8 март по ITV.

В съобщение от CBS се казва, че в интервюто Меган ще говори за брака си, как е влязла в кралското семейство, майчинството и как живее под толкова силен обществен натиск.

Тогава принц Хари ще се присъедини към нея и заедно ще разкажат как миналата година са решили да се преместят в САЩ и за бъдещите си планове.

В откъс от встъпително интервю херцогът на Съсекс прави паралели между кралското и социалното отношение към майка му, принцеса Даяна и Меган.

Според Хари, докато той и Меган не са решили да се оттеглят като високопоставени членове на кралското семейство, той се страхувал, че историята може да се повтори.

- реклама -