принц Хари
сн. БГНЕС

Меган и принц Хари се завърнаха в Лондон, вижте защо – СНИМКИ

Херцозите на Съсекс Меган и Хари се появиха заедно публично за пръв път, след като през януари обявиха, че се оттеглят от ангажиментите си в кралското семейството.

Съпрузите участваха в официална церемония по връчването на наградите на фондация „Индевър“ за постижения на болни или ранени британски военнослужещи в четвъртък вечер в Лондон.

сн. БГНЕС

Това е един от последните им ангажименти като висши членове на кралското семейство.

Меган се върна във Великобритания за кратко, а синът на херцозите е останал в Канада.

сн. БГНЕС

Принц Хари, който има десетгодишна служба в армията, подчерта в речта си при връчването на една от наградите, че е „горд да служи на кралицата и на страната“. Меган, която също връчи награда, каза в краткото си слово, че се радва да е отново в страната.

Преди участието си в церемонията в четвъртък, съпрузите отидоха в Бъкингамския дворец и след това бяха забелязани за обяд в хотел „Горинг“ в Уестминстър, който е смятан за любим ресторант на кралица Елизабет Втора.

сн. БГНЕС

Днес принц Хари открива заедно със световния шампион от Формула 1 Люис Хамилтън музея „Силвърстоун Експириънс“. В събота херцозите ще бъдат в „Роял Албърт хол“ на музикалния фестивал „Маунтбатън“, а Меган ще отбележи Международния ден на жената на осми март. Последният официален ангажимент на херцозите на Съсекс ще е на 9 март, когато заедно с кралица Елизабет Втора и останалите висши членове на кралското семейство ще отбележат Деня на Общността на нациите в Уестминстърското абатство.

- реклама -