Мега скандал: Политици обвиняват Асен Василев и ПП за опасни връзки с Nexo (Видео)

Мега скандал: Политици обвиняват Асен Василев и ПП за опасни връзки с Nexo. Слави Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната”

Асен Василев е бил близък с управителите на Nexo и „всеки ден ходил в офиса им, за да ги съветва”. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в изявление пред своята телевизия 7/8.

„Днес излезе, че банката на криптовалута Nexo, която се разследва, седем американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута и става въпрос за едни 90 милиарда, от които тия, които са основните играчи са „тафнали” 1 милиард и 400 милиона.

Настимир Ананиев има общи свързани фирми.

Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят. Ако бяха хора, свързани с ИТН, това щеше да е първа новина… Ако бяхме ние, това щеше да е нек`ъв ад!… Това е, защото има двоен аршин”, казва Трифонов.

Слави Трифонов коментира и отношенията на

президента Румен Радев и „Продължаваме промяната”: „Имам чувството, че живеем в една абсурдна държава, пълна с лъжи, лъжци и хора, които вярват. Асен Василев излезе по една телевизия и каза, че Бойко Борисов и президентът се виждат всеки ден. Без да има нито доказателства, нито снимки, нито нищо”.

„Лъжата е станала разменна монета. Силата е да лъжеш”, каза той.

Той посочи, че има двоен аршин, както било с песента, която сценаристите му пуснаха, посветена на Лена Бориславова. „Много омраза и хейт срещу нас има последните 2 г. Ние няма да си мълчим”, каза още Трифонов.

Скандалът се разраства: Близък на Настимир Ананиев в аферата „Нексо“ – Flashnews

Не сме се юрнали да участваме в правителство, заяви Тома Биков от ГЕРБ по Нова тв. Според него трябва да се види първо къде отива третия мандат и след това да се говори.

„Тази квазиреволюционна енергия от

последните 2 години вече се изчерпа“, категоричен бе той.

ГЕРБ имали доста сериозни притеснения въобще от ПП, не само от лидерите на формацията.

„Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, независимо какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а не след 2 години пак да я поправяме“, допълни той.

Според него аферата „Нексо“

тепърва ще се развива и се проверява дали не е финансирана кампанията на ПП. И ако това се бе случило с ГЕРБ, сега това ще е първа новина, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев, заяви той.

„Нови избори няма да решат проблема. България трябва да има антикризисна и проевропейска насока“, допълни той.

- реклама -