Даниил Медведев
Снимка: twitter.com/cincytennis

Даниил Медведев спря Григор в Синсинати

Григор Димитров отпадна в третия кръг от турнира в Синсинати. Българинът беше спрян от втория в света Даниил Медведев след 3-6, 3-6. Руснакът, водач в схемата на турнира, спечели след час и половина игра.

Григор имаше проблеми със сервиса си през цялото време. Той не записа нито един ас и направи пет двойни грешки. Освен това Димитров имаше проблеми и с концентрацията – той записа 34 непредизвикани грешки срещу 22 на Даниил Медведев.

Гришо започна добре и стигна до точки за пробив в първите два сервис гейма на руснака. Но не се възползва от тях. Медведев обаче го проби при 1-2. Димитров върна веднага пробива след страхотно разиграване, в което двамата си размениха 32 удара.

После обаче руснакът стигна до нов пробив за 4-2, а после и затвори първия сет с 6-3.

В началото на втория сет той имаше две точки за пробив, но Димитров се измъкна. Във втория гейм Медведев падна, след като се спъна с ракетата си, но се размина без сериозни проблеми.

После при 2-2 Григор пак даде шанс за пробив, но отново се измъкна. След най-дългото разиграване в мача – 34 удара, руснакът стигна до точка за пробив и го реализира в следващата точка. Така той поведе с 4-3, а после проби още веднъж и затвори мача.

Победата е трета поредна за Даниил Медведев над Григор Димитров.

- реклама -