Даниил Медведев
Снимка: twitter.com/australianopen

Медведев мина трудно през „най-каръшкия ден“

Open Даниил Медведев се класира трудно за четвъртфиналите в Australian Open. Руснакът преодоля Максим Креси след 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5. Двубоят беше много интересен и оспорван и продължи над три часа и половина.

В първия сет Медведев имаше превъзходство и след два пробива спечели убедително. След това обаче нещата се объркаха. Във втория и третия сет двамата печелеха почти безпроблемно сервис-геймовете си и се стигна до два тайбрека. В първия руснакът беше убедителен, но във втория Креси успя да излезе победител. При това миналогодишният финалист водеше с 4:3 точки, но Креси направи два мини пробива.

В четвъртия сет руснакът изпусна осем възможности за пробив, но при деветия опит успя и проби за 6-5. След това с гейм на нула той приключи мача. Шампионът от US Open обаче беше крайно изнервен. „Това е толкова скучно“, изкрещя той в един момент. После се оплака, че съперникът му се бави твърде много при изпълнение на сервис.

„Играл съм и по-трудни мачове, но този беше ужасно дълъг. Четвъртият сет беше абсолютна лудница. Всеки път, когато имах точка за пробив, той бъркаше в първия сервис и пращаше втория на линията. Не можех да ги върна. Това беше най-каръшкия ми ден“, обясни Медведев. Следващият му съперник е Феликс Оже-Алиасим. Канадецът се справи с Марин Чилич след 2-6, 7-6(7), 6-2, 7-6(4).

Италианецът Яник Синер стигна първия си четвъртфинал на Australian Open. Десетият в света се наложи със 7-6 (3), 6-4, 6-3 над местната звезда Алекс де Минор.

- реклама -