Медицинската сестра от Либия Кристияна Вълчева: Помагам в COVID отделенията на ВМА

В три от десетте ковид отделения на ВМА работи медицинската сестра Кристияна Вълчева. Жената, която претърпя всички мъчения в Либия заедно със съпруга си д-р Здравко Георгиев, колежките си Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова, както и палестинския студент по медицина Ашраф ал-Хаджудж по обвинение в умишлено причиняване на епидемия от СПИН в Бенгази с цел дестабилизация на Джамахирията, днес е важна част от битката на държавата срещу коронавируса, пише „България днес“. 

„От три седмици влизам в ковид отделенията на Военномедицинска академия, където заедно с колеги оказваме помощ на пациентите по раздвижване в леглото и вертикализация. Използваме специален асансьор само за ковид болни, само с него се качваме и слизаме, за да не се смесваме с другите посетители. Облечени сме със специална защитна екипировка“, споделя пред „България Днес“ Кристияна.

Много от заболелите са уплашени и депресирани. Сблъсквайки се със заразата, те пожелават на близките си, персонала и непознатите хора единствено да се пазят и да са здрави.

- реклама -