Най-масовият убиец в Германия: Медицински работник си призна за 100 умишлени убийства

Бившият медицински работник в Германия Нилс Хьогел си призна за убийството на 100 пациенти.

Според следователите 41-годишният Нилс Хьогел, който работел като медицинска сестра, е слагал фатални дози лекарства на пациентите, за които се е грижел, в две болници в Северна Германия.

Смята се, че мотивите му са били да впечатли колегите си, като се опита да съживи пациентите, които самият той е убил.

Хьогел вече излежава доживотна присъда за убийството на хора, поверени на грижите му.

Това признание прави 41-годишният един от най-тежките следвоенни серийни убийци в Германия.

Последното дело, което се очаква да продължи до месец май, идва след направения токсикологичен анализ на ексхумираните останки на починали пациенти.

Смята се, че Хьогел е убил 36 пациенти в Олденбург и 64 в намиращия се наблизо Делменхорт между 1999 и 2005 г. Ако бъде признат за виновен за всички смъртни случаи, той ще се превърне в най-лошия сериен убиец в Германия след Втората световна война.

Според разследващите той може да е убил още повече хора, но евентуалните жертви са били кремирани.

Хьогел бе хванат през 2005 г., когато инжектирал непредписано лекарство на пациент в Делменхорст. През 2008 г. бе вкаран в затвора за седем години за опит за убийство. По време на второ дело през 2014-2015 г. бе признат за виновен за две убийства и два опита за убийство и получи максимална присъда.

Той каза, че „искрено съжалява“ и се надява семействата да намерят мир, както и че решенията му да извърши престъпленията са били „относително спонтанни“.

 

- реклама -