Медицинска сестра създава оригинални картини със спринцовки

Медицинска сестра създава оригинални картини със спринцовки

Кимбърли Джой Макбану цял живот е знаела, че има талант на художник. Но никога не е ходила на курсове по рисуване и не е учила в художествено училище.

Вместо това тя започнала да работи като медицинска сестра и даже не е мислила, че един ден ще може да съвместява своята професия с хобито си. Тя открила съвършено ново художествено направление – рисуване със спринцовка.

24-годишната медицинска сестра от Филипините казва, че идеята за рисуване със спринцовки й дошла преди няколко години, когато тя поставяла инжекция на един от пациентите си.

До този момент Кимбърли рисувала с химикалки и моливи, но винаги искала да нарисува истинско платно. И спринцовките се оказали идеалният инструмент за това.

По метода на проба – грешка Кимбърли успяла да усъвършенства своята техника и в момента е популярен художник. Въпреки това продължава да работи като медицинска сестра.

Процесът на създаване на картините започва с това, че Кимбърли рисува контурите и прави черен фон. А след това започва да рисува със спринцовките си, които са пълни с бои. Обичайно една картина отнема 4-5 часа.

През това време художничката няколко пъти сменя иглите, защото те се запушват от боичките.

Кимбърли твърди, че не е толкова просто да се рисува със спринцовки. Освен всичко друго тя трябва да контролира движенията си, да презенява силата, с която натиска бутона, защото иначе може да развали картината.

Необичайното творчество на Кимбърли вече набира популярност в социалните мрежи. Тя вече има хиляди последователи във Facebook и Instagram.

- реклама -