медици, призив, мерки, солидарност
Снимка: БГНЕС

Медици призоваха за спазване на противоепидемичните мерки – Снимки

Медиците от столичните болници и тази вечер излязоха пред лечебните заведения, за да призоват обществото за солидарност в трудните времена, в които разпространението на COVID-19 става все по-голямо.

С акцията си лекари и медицински специалисти отправиха призив за спазване на противоепидемичните мерки от всички граждани.

Снимка: БГНЕС

Пред болниците няколко минутки преди 20 часа излязоха медици от ВМА, „Пирогов“, „Света Анна“, от Центъра за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София, предаде БГНЕС.

Медиците извадиха телефоните си и с включени фенерчета заявиха, че въпреки умората, месеци наред са на работните си места и изпълняват своя дълг в името на здравето.

Спешните лекарите застанаха пред центъра с листове, на които бяха написали призива: „Пази ме, за да те опазя“. Лекари от ВМА държаха в ръцете си надпис – „Заедно срещу COVID-19“.

Снимка: БГНЕС

Те призоваха гражданите към солидарност и взаимна помощ и отговорност като спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на контактите и стриктно носене на защитни маски.

- реклама -