Мъж отряза ръцете на жена си, защото му поиска развод, 3 г. по-късно Маргарита е по-силна от всякога

Маргарита и Дмитрий изживяват ученическата си любов, която прераства в семейство с две деца. Мъжът винаги е ревнувал жена си, но не е проявявал агресия докато тя не се връща на работа след раждането на двамата им сина.

Тя има успешна кариера, а той си намира работа само като шофьор…

Ревността му преминава в студено и дистанцирано отношение към красивата майка. Един ден тя му предлага да се разделят. Той не ѝ обърнал внимание. Но когато му занесла документи за развод – я пребил, след няколко дни я заплашил с нож.

Маргарита се оплакала в полицията, но от там ѝ казали, че ще я потърсят 20 дни по-късно, защото през това време може да си оттегли жалбата.

5 дни по-късно Димитрий отвлича жена си, вместо на работа я откарва в гората. Подготвен с въжета и брадва той отрязва двете ѝ ръце. След това я откарва в болница и се предава.

Лекарите 9 часа оперират Маргарита, успяват да пришият едната ѝ ръка.  На мястото на ръката, която губи, Маргарита получава като подарък специална протеза.

Дмитрий е осъден на 14 години затвор, отнети са му и родителските права.

3 години по-късно Рита е много по-силна жена, която се бори за правата на жените и защитата им от домашно насилие.

Много жени, изпаднали в подобна ситуация на тормоз, търсят помощ от нея. Това, което най-много тежи на Маргарита е, че в страната има слабо развита правна защита срещу домашното насилие и жертвите се страхуват от своите мъчители.

Пише книгата „Щастлива без ръце“, с която се надява да достигне до хиляди жени, подложени на тормоз у дома. И да ги накара да се замислят и да вземат най-правилното решение, с което да се защитят от насилника си.

Тя съветва всички жени, жертви на домашно насилие, да не се страхуват и да напуснат насилника си.

„Да, ще бъде трудно, но винаги има изход. Руските закони не защитават жената, дори когато й се случи нещо ужасно. Мъжете-насилници обещават да се подобрят, много са добри в приказките, докато не убият. „, споделя Маргарита.

 

 

- реклама -