сн. БГНЕС

Мъжът, който блъсна жена на маратона: Не беше нарочно

Вчера стана ясно, че Боян Вачев е мъжът, който блъсна и събори на земята сръбската атлетка на маратона, който се проведе в София. Мъж, който се представя за него, изпрати до медиите позицията си за случилото се.

В позицията си той уточнява, че сблъсъкът не е бил умишлен и не е имал користни цели.

„Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.“, пише в писмото мъжът.

Той отхвърли твърденията, които се появиха, че трето лице му е платило, за да събори лекоатлетката.

„Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго, след като се случи.“, пише в писмото Вачев.

Той препоръча на организаторите на Маратон София да съобразят разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. „Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички“, завършва писмото мъжът.

- реклама -