видеоконференция

Мъж и жена са обвинени в убийството на едногодишно дете

Мъж и жена са обвинени в убийството на едногодишно дете

По случая с починалото дете на 1 година в Пазарджик има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пазарджик, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура-Пазарджик Пламен Пантов.

Той обясни, че делото е по член 116 от Наказателния кодекс – за убийство на малолетно дете. Повдигнати са обвинения на мъжа и жената, задържани за 72 часа по случая. Назначени са експертизи, които да определят вида и характера на нанесените травми на починалото дете.

„Вследствие на изготвянето им ще имаме по-голяма яснота за това как да процедираме, останалото на този етап е следствена тайна“, обясни Пантов. Той допълни, че е много рано да се правят каквито и да било коментари, защото предстои експертите да кажат кое увреждане от какво е получено и може ли да бъде получено така, както се твърди от задържаните лица. Той отказа да коментира и въпроса за това дали причина за смъртта на детето е една или са множество травми. „Това ще преценят медиците. Обвинението спрямо двамата задържани – мъж и жена, е за умишлено убийство“, коментира Пантов.

Източник: Фокус

- реклама -