Мъж застреля петима души и се самоуби в Калифорния

Мъж откри стрелба в Бейкърсфийлд, Калифорния убивайки 5 човека, включително жена си, преди да се самоубие, съобщиха от местната полиция

Все още не е ясно какво е причинило избухването на стрелеца, съобщиха от Ен Би Си, но е вероятно да има връзка между стрелеца и жертвите му.

Стрелецът се е самоубил, след като един от полицаите се е доближил до него, съобщават от полицията.

6 човека са мъртви, а полицията разполага с 5 местопрестъпления и доста свидетели.

Властите са получили първия сигнал около 17:20 местно време, твърди лейтенант Марк Кинг от шерифския офис в Кърн Кътнри. Трима човека включително стрелецът и жена му се смята, че са застреляни пред търговски камион

В 17:34 ч. местно време властите са получили сигнал за мъж, който стреля на няколко километра от мястото на първия сигнал, съобщи Кинг.

Петнайсет минути по-късно колата на жена, в която е било и нейното дете е била открадната докато те са били в нея, но майката е успяла да убеди стрелеца да ги пусне и да вземе колата, каза още лейтенанта, като добави, че жената и детето са се отървали без наранявания.

„Заподозреният се е самоубил“, казаха от полицията по време на пресконференцията и добавиха, „съпругата му също е мъртва“.

Според силите на реда разследването може да отнеме дни, тъй като има поне 30 свидетели, които трябва да бъдат разпитани, освен това трябва да се прегледа и камерата на полицая, който е бил най-близо до стрелеца.

„Много е необичайно да имаме 6 убити в един инцидент“, заявиха от полицията, като след това добавиха „изглежда това започва да се приема за нормално“.

- реклама -