стрелба

Мъж застреля брат си пред очите на майка им и се самоуби

61-годишен мъж е застрелял брат си в семейното жилище в центъра на Пловдив. Трагедията се е разиграла пред очите на болната им майка. Братята от години спорили за наследствения имот, единият настоявал да го продадат и да разделят парите. Другият обаче не бил съгласен.

Днес следобед по-големият брат отново отишъл в дома на майка си да се разберат за имота. Спорът прераснал в скандал. Тогава той извадил ловно оръжие и застрелял по-малкия си брат. След това се е самоубил, потвърди директорът на полицията Йордан Рогачев.

На място има много полиция. В момента криминалисти извършват оглед на местопрестъпланието.

61-годишният Илия Йорданов е стрелецът, по-малкият му брат е 57-годишният Петко Йорданов.

В имота, заради който брат уби брат си, живеели Петко със съпругата си и 22- годишния си син, както и майка им Стефка.

Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който бил кръстен на него и това вбесило Илияой обвинил брат си, че е манипулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си.

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед. Труповете на убица и жертвата все още са на местопрестъплението.

- реклама -