Тръмп Тауър

Мъж загина при пожар на 50-ия етаж на „Тръмп Тауър“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача „Тръмп Тауър“ в центъра на Манхатън, Ню Йорк и отне живота на един човек. При инцидента бяха ранени още четирима души, от които никой не е с опасност за живота.

Според CNN жертвата е живеела в апартамента, откъдето най-вероятно е тръгнал огънят. Пострадалият мъж е бил хоспитализиран в тежко състояние, но лекарите не са успели да спасят живота му и по-късно той е починал. Останалите четирима ранени са пожарникари, чиито „наранявания не представляват заплаха за живота им“.

Новината за пострадалите дойде малко, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че пожарът е бил потушен и всичко вече е наред.

„Пожарът в „Тръмп Тауър“ го няма. Беше силно ограничен (добре построена сграда)“, написа в Туитър американският лидер и благодари на пожарникарите за добре свършената работа. По-късно обаче стана ясно, че пожарникарите продължават работата си по овладяването на пламъците в сградата, където се помещават офисите на компанията, принадлежаща на държавния глава.

Към момента причината за възникването на пожара остава неизвестна. Ръководителят на службата за противопожарна защита в мегаполиса Даниел Найгро увери, че скоро ще може да даде по-подробен коментар относно обстоятелствата, довели до буйния огън.

Това е вторият пожар в небостъргача от началото на годината

При предишния инцидент пострадаха двама души. Като причина за избухването на пожара бе посочена неизправност на вентилационната система.

В 58-етажното здание се намира центърът на бизнес империята на Тръмп. През 2016 година там се намираше и предизборният щаб на републиканеца.

- реклама -